Wartungsarbeiten !

03.04 - 06.04
Seilauskurssin jälkeen olikin pääsiäisvapaa. Pääsiäinen täällä näkyi itselleni perhe läheisenä juhlana. Hyvien kelien suosiessa näkyi monia perheitä ulkoilemassa sekä piknikillä. Eräs perhe meni myös hevosella ja pääsiäisvärein koristellulla hevoskärryllä. Erovaisuus Suomen pääsiäiseen oli myös kauppojen kiinni olo , kaupat ovat myös  joka sunnuntai täällä kiinni.
Pääsiäisloman jälkeen jatkoimme hommia 3.4 tiistaina.Tiistai meni siivotessa tomistoa ja eri kaapeja. Tomistossa on jokaisen ohjaajan sekä myös opiskelijan kortistot/mapit . Näissa on mm. kunkin henkilön sertifikaatit , tiedot suoritetuista kursseista , työkokemus yms. Ennen uuden sesonkikauden alakamista on ohjaajia tai opiskelijoita joiden tiedot tulee mapittaa ja "arkistoida" niin , että voi sitä mukaa lisätä kurssien suoritukset ,ohjaukset yms. Sihteerin hommia siis se aamupäivä. Myös siivoomisen makuun pääsin , sillä kaapeissa ja varastoissa lojui myös vanhoja kurssitajonta flaiereita , vanhoja papereita ym turhaa tavaraa roskiin. Osa tarjonnasta oli vuodelta 2009 , niin luulen ettei oltu hetkeen siivottu. Tiistai työpäivä menikin sisällä mikä on ensimmäinen kerta koko vaihdon aikana.
Keskiviikona minä , Nils ja Dennis lähdimme piha vajan siivoukseen. Pihavajassa on kaikki kursseihin tarvittavat välineet aina jousiammunnasta , palloihin , kortteihin , pressuihin , kiipeilyyn etc.  Aluksi kaikki tavarat pihalle vajasta jotta päästiin lakaisemaan lattia : pölyistä , lehdistä ja muusta roskasta.

Myös puuvajan lattian laudat sai kunnon pölyjen pyyhinnän , näin saatiin lautojen pontit kiinni toisiinsa eikä yksi lauta helota muita korkeammalla.
Sisäpuoli kun oli kunnossa saatiin laitettua tavarat siististi takaisin vajaan.
Kävimme tämän jälkeen palauttamassa Nilsin kanssa rikki menneitä pullokoreja. Pullokoreja käytetään täällä leikkiin nimeltä Poison River.
1,50€ saapi tyhjästä korista , palautimme rapia 20kpl:tta. Rahat menee toimiston kassaan jolla voi ostaa tomistolle : kahvia , maitoa , pikkusuolaista/makeaa , wc-paperia yms.   
   Torstaina pääsinkin sitten takaisin kiipeilyn maailmaan. Aluksi kurkkailimme , että onko ratojen tiellä  oksia tai kuolleita oksia lähellä yläköysiratoja. Nämä voivat olla osuessaan tai katketessaan vaaraksi. Menin ekaksi Broken Bridge -radalle ja radan toisessa päässä olikin jokunen oksa joka piti oksasahalla leikata poikki. Nils toimi köyden varmistajana ja myös pystyi alhaalta neuvomaan hiukan , koska hänellä oli parempi näkyvyys alhaalta puiden eri puolille. Valjaitten ja köyden varassa liikkuminen rupesi tuntumaan jo mukavan tutulta ja homma ei viennyt hirveän pitkään. Seuraavan radan kimppuun joka on nimeltään Monkey Tree.

Tämä rata on korkeimpia , n. 20 metriä korkea mänty johon on kiinitetty  puun ympärille liinoja tietyn matkan välein. Liinoissa on puolestaan kiinni  kiinniottopaloja kiipeilyyn.
 Hommana oli siirtää jokaista liinaa hieman alas tai ylöspäin riipuen  puun kohdasta. Tämä täytyy tehdä , koska puu kasvaa jolloin liinat voivat kiristyä puuhun kiinni , tämä ei ole hyväksi puulle eikä myöskään liinoille. Liinoja on rapiat 30kpl n. 30 cm välein.
Ylös pääseminen toteutuu yhden köyden ja muutaman kiipeilylukon avulla. Köyteen kiinni Grigri ja liikumislukko jolla pääsee ylös. Lukosta menee vielä pienempi köysi jalalle jolla voin polkaista itseäni ylöspäin. Eli oikealla kädellä työnnän liikumislukkoa ylöspäin köyttä pitkin , vasemmalla kädellä kiristän löysää köyden osaa Grigrin läpi ja oikealla jalalla polkaisen itseäni ylöspäin. Tähän malliin ylös puuhun ja hommiin. Siirsin liinakohtia ja kiinniottopaloja , aluksi hieman piti totutella korkealla oloon. Muutaman liinan laitettua olo onneksi  rentoutui ja työ itsessään oli oikein leppoista.

 Köyden ja Grigrin varassa laskeuduin aina seuraavan liinan kohdalle alaspäin.
Koko puuta ei ehditty torstaina tekemään joten olikin Nilsin vuoro mennä  perjantaina ylös. Perjantai meni lopuksi tarkastellessa muita puita ja yhdestä puusta kävi Dennis sahaamassa kuolleita oksia pois. Radat on taas turvallisia ja valmiita uuteen sesonkiin!
                             
                              Grigri
                               
                     Tällä menin köyttä ylös.
 

Terkuin Jeme

Kommentit

Suositut tekstit