Low rope course

12.03-18.03
Maanantai päivä oli vapaapäivä ja menikin omien tavaroitten/ vaateittein huoltamisessa , ei siis enempää kerrottavaa Suomeen asti
Tiistai startassi tuttuun tapaan saksankielen tunnilla joka on aamuisin 9:30-12:30 . Tunneilla on about 6-8 opiskelijaa . Osa Albaaniasta , osa Eritreasta , me suomalaiset ja eräs rouva on Norsunluurannikolta. Tunneilla opetellaan perusasioita , taivutusmuotoja , sanastoa yms.
Tunnin jälkeen palaisimme takaisin Jugendherberg nuorisokeskukselle jossa riittää aina erilaista siistittävää ja tavaroitten tarkastamista ennenkuin kurrssit lähtevät käyntiin. On hienoa nähdä miten toimiva konsempti ja hyvä työmoraali Hoch3:lla on.
Hommia oli mm: varastojen siivousta jossa on kiipeilyyn , telttailuun , peleihin ja moneen muuhun aktiviteettiin tarkoitettuja välineitä. Myös on ensiarvoisen tärkeää tarkistaa , että kaikki välineet ovat kunnossa. 



  

 Keskiviikona security training workhsop. Workshopin tarkoituksena oli oppia pelastamaan toinen henkilö yläköysiradalta , joka ei halua/uskalla tulla itse alas. Itselle ei ollut tekniikan/köysien käyttö niin tuttua joten uhrasin itseni olemalla pelastettavana. Päivä oli oikein mielenkiintoinen ja pelastushommiin uskaltaudun sitten ensikerralla.
Perjantaina matkasuuntana oli Wilhelm Kliever haus jossa meillä oli kolmen päivän workshoppi.
Low rope course = Alaköysiradat. 



                                   

 Alaköysiratoja mitä teimme oli seitsemän erillaista mm: pirates cross , Chaplin walk. Radat tehdään käyttämällä teollisuusliinoja , kiristyslukkoja ja kiipeilyköysiä. Alaköysiradat on täällä osana seikkailukasvatuksen metodeista. Usein radat suoritetaan pienissä ryhmissä (max5hlö) yhteistyöllä jolloin eteneminen on helmpompaa , myös se miten edetään on usein ryhmän kanssa puitava tarkkaan niin , että kaikki ryhmäläiset pääsevät seuraavalle tasolle/esteelle. 

 
                    


 
 Ratoja teimme kolmen hengen ryhmissä. Alaköysiratoja oli erittäin mukava tehdä ryhmän kanssa ja tuli opittua myös materiaalien saksankieliset nimet. Workshoppiin kuului myös erillaisten solmujen (knoten) tekoja. Solmut ovat suuressa osassa täällä , etenkin yläköysiradoilla.
Sunnuntai iltapäivästä matka takaisin Ruhrbergiin ottamaan lepoa.









Kommentit

Suositut tekstit