Kielen opiskelua ja duunarihommia

19.3-23.3
Kolmas viikko alkoi työnmerkeissä tiistaina saksankielentunnilla Volkhochsculessa aamusta. 9:30-12:30. Tällä tunnilla opettelimme taivutusmuotoja sekä teimme kuunteluja. Nauhalta kuului eri henkilöiden mm: iät , ammatit , harrastukset yms perusasioita. Näistä piti saaha "koppi" ja kirjoittaa paperille ylös. Oli mukavaa huomata , että tämä tunti ja tehtävät ei tuottanunut itselle suuria ongelmia.
Tunnin jälkeen lähdimme Meggien kyydillä Handwerkzentrumuilta jossa Volkhochschulemme sijaitsee kohti Jugendherberg -nuoriskeskusta Simmerath-Ruhrbergiin. Ruuan jälkeen huoltamaan : valjaita , köysiä , kypärien chekkausta ja muita materiaaleja joita emme vielä ole ehtineet huoltamaan/tarkistamaan. 

 
 


 Keskiviikona Iltapäivästä tuli jokunen kuutio Hackschnitseliä , joka ei ole hakattualeikettä vaan puuhaketta. Puuhaketta laitetaan maahan joittenkin yläköysiratojen alle tasoiteeksi sekä teimme hakkeesta polkuja ratojen välillä. Homma oli "rehellistä" duunarihommaa ja vanhana maalaispoikana tuli mieleen navettahommat /lumityöt Suomessa. " lapio , kärry ja Hackschnitseliä ". Työ oli suht raskasta mutta loppujenlopuksi mukavaa ja saimme hyvällä työmoraalilla hommat jouhevasti hoidettua. Saksalais-Suomalais työmoraali osottautui todella tehokaaksi. Minä , Nils ,Teresa , Meggie , Noora ja Mike saatiin puuhake laitettua ratojen alle kahdessa päivässä hyvällä työmoraalilla. Saimme kyllä myös kovasti kiitosta hyvin hoidetusta työstä ja oli oikein mukavaa työskennellä porukalla.




 
 
Itselläni rupesi polvi hiukan työn jälkeen aristelemaan ja otinkin perjantai päivän huilia , sillä lauantaina alkaisi 5 päivän seilauskurssi Wisseler see:llä.

Kommentit

Suositut tekstit