Grüße aus Deutschland.




Terveiset täältä Saksan mailta. Viimein pääsin kirjoittamaan Blogia pienten teknisten ongelmien jälkeen. Aika on mennyt siivillä monien uusien kokemusten saattelemana. 

Ollaan päästy 2,5 viikon aikana tekemään 4 erilaista workshoppia ja perehdytystä seikkailukasvatukseen. Huippua on, että ollaan päästy workshoppeihin mukaan muiden ohjaajien ja harjoittelijoiden kanssa osana tiimiä. Jotka ovat ottaneet meidät todella ihanasti vastaan ja kääntäneet englanniksi kun ollaan näytetty hieman ulalla olevilta. Nämä ensimmäiset viikot olivat intensiivisimmät,jonka jälkeen aikataulu hieman löystyy ja pääsemme myös hieman lomailun makuun pääsiäisenä. 

Ensimmäinen viikko:

Saavuimme Saksaan sunnuntaina 4.3. Thomasin vaimo odotti meitä lentokentällä, josta hän vei meidät suoraan nuorisokeskukselle  Mönchengladbachiin, jossa muut ohjaajat olivat käymässä läpi Thomasin opastuksella ohjaamiseen liittyviä leikkejä ja teoriaa. 

Pääsimme heti asian ytimeen, saksankielellä esittäytymiseen ja leikkiin mukaan, jossa käytimme pullokoreja ylittääksemme rajatun nurmikko alueen ryhmänä. Ohjaajat ottivat meidät heti mukaan iloisesti. Oli todella lämmin ja odottava fiilis, että saadaan viettää 6 kuukautta mahtavien työkavereiden ja työn parissa. 


Kolme ensimmäistä päivää alkoivat rauhallisesti asettuen taloon ja nukkuen univelat pois. Toivotimme keskiviikkona tervetulleiksi myös muut 4 harjoittelijaa, joiden kanssa asustelemme 6 kuukautta Steckenbornissa. Aloitimme keskiviikkona Nilsin, Teresan, Maggien, Miken ja Jemen kanssa perehdytyksen työnkuvaan ja samalla tutustumalla toisiimme.

Rurberg, Youth hostel
Torstaina oli meidän ensimmäinen workshopimme kiipeilyn parissa Rurbergissa. Testailimme uusien seikkailuratojen käyttöä, kiipeämällä itse ylös puuhun ja siellä testaten rataa, olemalla itse varmistajana köyden päässä. Harjoittelimme solmujen tekoa, jotka ovat todella tärkeä oppia kiipeillessä tai muiden seikkailuratojen teossa. Palaan solmuihin vielä erikseen toisessa osassa jolloin kävimme itse workshopin solmujen tekoon.


Ohjaaja Manuel opasti vyön käytössä.




Doppelter Achterknoten
Perjantaina jatkettiin ratojen testailua. Hypittiin yli 10metrin korkeudesta ja laskeuduttiin alas itsenäisesti köyden varassa
































Viikonloppuna meillä alkoi kaksi päiväinen jousiammunnan workshop Mönchengladbachissa WKH:lla. Ensimmäiseksi kävimme teoriaa läpi, jonka jälkeen pääsimme tutustumaan itse jousiammuntaan. Kaksi päivää saimme harjoitella jousiammuntaa ja sen tekniikoita.










Toinen viikko:

Tällä viikolla meillä on keskiviikkona turvatoimien workshop- kiiipeilyyn liittyen. Miten pelastaa lapsi radan tasanteelta tai köyden varasta. 





Perjantaina matkasimme jälleen Mönchengladbachiin WKH suorittamaan low roupes- kurssia. Joka piti sisällään erilaisten seikkailuratojen rakentamista ja solmujen opettelua, joista kummastakin suoritimme sunnuntaina kokeen. 

















Saimme ahertaa lumisateessa ratoja rakennellessa. Tuli aika kotoisa fiilis lumen seassa. Solmujen tekokin sujui loistokkaasti ja testi läpäisty.

Kolmas viikko:

Tämä viikko meni metsässä ahertaen, puupurua vieden ympäri metsää. Ihan tuli Suomen lumityöt mieleen kun siellä lapioitiin puuta ympäriinsä. 




















Viikonloppuna lähdetään suorittamaan taas yhtä todella kiinnostava 5 päivän mittaista workshopia purjehduksen parissa. Innolla odotan mitä se tuokaan tullessaan.

Oli mahtava fiilis huomata tällä viikolla Youth hostellilla ollessa, että meitien nimet oli ilmestynyt seinälle roikkumaan muiden nimien matkaan. Tuntuu hyvältä olla täällä vaikkakin ollaan useasti uuden asian äärellä, mistä ei ole ehkä mitään hajua ennestään. Joutuu menee ulos omalta mukavuusalueelta, ottaa askel kohti oppimista kun joutuu epämukavuus alueelleen. Siellä olessa tutustuu itseensä omiin rajoihinsa ja voimavaroihinsa, jotka tulee olla selvät muita ihmisiä ohjatessa. Pikku hiljaa siitä tulee tutumpi ja voi olla luottavaisin mielin taidoistaan.


Ihanaa viikonloppua kaikille, astukaamme mukavuusalueen toiselle puolelle ja katsokaan mitä sieltä löytyykään ;)

Bis bald! – Nähdään myöhemmin. 

Kirjoittanut, Noora





Kommentit

Suositut tekstit